SIBIU, ORAS EUROPEAN

Fosta Capitala Culturala Europeana in 2007, alaturi de Luxemburg, Sibiul isi confirma statutul de adevarat oras european.

In anul 2007, Sibiul a fost, impreuna cu Luxemburg, Capitala Culturala Europeana, fiind primul oras din estul Europei care a primit aceasta distinctie. Inainte chiar de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Sibiul primea deja recunoasterea caracterului sau european, ca infrastructura, ca locatie culturala, ca spirit. Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana a fost un succes, insa anul 2007 nu a fost varful, ci motorul dezvoltarii Sibiului care, de atunci, s-a inscris pe o traiectorie pozitiva in domeniul cultural, al vizibilitatii, in domeniul economic, in domeniul turistic si chiar si in domeniul serviciilor si infrastructurii.

Pe parcursul anului, in Sibiu au loc numeroase evenimente, din arii extrem de variate: muzica, artele spectacolului, film, foto, arhitectura, arte vizuale, literatura, patrimoniu, conferinte. Spatiile publice si salile de spectacol sunt scena unui maraton de evenimente.

SIBIU, ORAS AL CULTURII

In Sibiu se desfasoară anual peste 700 de evenimente care atrag peste 1 milion de spectatori


ORAS TURISTIC

Cu o istorie veche de peste 900 de ani, Sibiul a devenit in ultimii ani un adevarat magnet pentru turistii de pretutindeni.


PARTENERI PRINCIPALI


NEWSLETTER