SIBIU JAZZ FESTIVAL

Cel mai cunoscut festival de jazz din Romania

Sibiu Jazz Festival este considerat unic in Romania, avand in vedere longevitatea, consecventa si numarul impresionant de celebritati ale genului, care l-au onorat cu prezenta. Este cel mai vechi festival de acest gen din tara si unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat, inca din anii ’80, „Capitala Jazzului” din Romania. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mandri cu o istorie de peste patru decenii, cand insasi existenta acestei muzici abia depaseste un secol.

Eveniment major al programului ”Sibiu 2007 – Capitala Culturala Europeana”, Sibiu Jazz Festival este membru al EUROPE JAZZ NETWORK (www.europejazz.net), cea mai prestigioasa retea europeana de jazz.

Scopul declarat al Sibiu Jazz Festival este sa contribuie constant si continu la revitalizarea miscarii jazzistice din Romania, in spiritul traditiei de jazz de la Sibiu, prin racordarea la tendintele europene si internationale in muzica de jazz si promovarea valorilor romanesti in strainatate, devenind astfel un vector cultural atat pentru Cetatea Sibiului, dar si pentru lumea jazzului din Romania.

Experienta deceniilor anterioare, aduce fiecarei editii un aer proaspat, in permanenta conexiune cu modernismul si expansionismul zilelor noastre, neuitand insa de eleganta si inalta clasa a muzicii jazz.


PARTENERI PRINCIPALI


NEWSLETTER