Befunkbop

Befunkbop este o formație tip fanfară de funk jazz din Granada (Spania), care se inspiră din tradiția americană a fanfarelor și din cultura muzicală a orașului New Orleans. Formația îmbină virtuozitatea jazzului și acordurile muzicii funk, cu versatilitatea si agilitatea unei trupe de stradă care creează spectacole dinamice și amuzante, pline de mișcare și energie, capabile să implice publicul spectator.

Formația a luat naștere în anul 2011 în Granada, ca proiect al unor tineri muzicieni de la Conservatorul din Granada și Malaga, din dorința acestora de a interpreta și alte stiluri muzicale, diferite de muzica clasică pe care o studiau. Muzica formației Befunkbop are la bază genul funk, un stil muzical afro-american apărut în Statele Unite în anii '60-'70, dar și alte genuri, precum muzica soul, jazz, sau blues, care staul la baza funk-ului. Trupa urmează, de asemenea, stilul tradiționalelor parade stradale din New Orleans.

Alte genuri muzicale abordate de formația Befunkbop sunt muzica disco și deep funk, către care a evoluat funk-ul tradițional, precum și unele genuri provenite din zona insulelor Caraibe, precum calypso, ska, sau muzica latino. De asemenea, formația a participat la o serie de festivaluri internaționale de muzică, printre care: a 15-a ediție a Festivalului Internațional ‘Ebre Terra de Vent" (Tortosa, Catalonia), a 30-a ediție a Rock Awards (Premiile Rock) (Madrid), a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Jazz de la Malaga, a 64-a și 65-a ediție a Festivalul Internațional de Muzică și Dans din Granada, a 38-a ediție a Festivalului Internațional de Jazz din Granada, a 28-a și 29-a ediție a Festivalului Internațional ‘Jazz en la Costa’ (Almuñecar, Granada) și a 35-a ediție a Festivalului de Rock Zaidin (Granada).

J. Manuel González Bueno - susafon

Enrique R. Zambrano Guerrero - saxofon

Pablo Ortega Ortega - saxofon

Carlos Zambrano Fernádez - saxofon

Antonio Vílchez Kovác - saxofon

Germán Morales Naranjo - trombon

Mariano A. Castro Porcel - trompeta

J. Francisco Grech Mudarra - trompeta

Javier Ramos Martín - trompeta

Íñigo Abecia Fraile - tobe

José Pleguezuelos Sierra - percutie

Diego Alonso Herrera - baterie

EVENT DETAILS

Befunkbop - Jazz on the street (Spania)
May 18, 2018
5:30 pm
Bulevardul Nicolae Balcescu, Sibiu
Befunkbop - Jazz on the street (Spania)
Regular (Free)
Quantity
Single Cost
Total Cost
$0.00
$0.00
Booking Event ...
Success!
Thank you for reserving a spot. Looking forward to seeing you!