STEFAN ORTH - EXPOZITIE AFISE

Istoria Sibiu Jazz Festival sub forma de afise create de-a lungul celor 47 de ani de existenta

Stefan Orth s-a nascut in Europa Centrala in satul Nagyszekely la 3 februarie 1945. In anul 1962 absolva Scoala de Meserii din Oradea, sectia ceramica-fina si sobar; in 1967 isi da bacalaureatul la Liceul de Arta din Oradea, in 1971 licenta in teologie iar in 1976 obtine licenta in arte plastice la Academia de Arte Frumoase din Bucuresti.

Intre anii 1971-1972 studiaza bizantinologia la Institutul Teologic Ortodox din Bucuresti. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania (membru in Consiliul National / 1998-2006 / si presedinte al Filialei Sibiu); este membru al breslei Barabas Miklos. A organizat peste 60 de expozitii personale in tara si in strainatate, a participat la numeroase saloane, bienale si trienale nationale si internationale expunand desene, gravura, pictura si lucrari de grafica aplicata.

Incepand cu anii 70', artistul Stefan Orth a creat afise unice pentru festivalul de jazz, in care acest gen muzical este reprezentat grafic in stransa legatura cu orasul Sibiu si bogatia sa arhitectonica.

Asadar, in perioada 8 - 21 mai, va invitam sa admirati lucrarile sale expuse in Galeria de Arta UAP Sibiu.


PARTENERI PRINCIPALI


NEWSLETTER