ROMANIAN JAZZ MEETING

Artisti romani sustin concerte de promovare

O noutate a editiei de anul acesta, proiectul Romanian Jazz Meeting ofera publicului o incursiune in tainele jazzului autohton, constituind totodata o rampa de lansare a muzicienilor romani pe plan international.

Proiectul isi propune sa fie aproape de inima jazzului din Romania si de industria romana de jazz, ca parte esentiala a acestui gen muzical din tara noastra. Astfel se vor crea puncte constante de sustinere a muzicienilor romani de jazz. Cu aceasta prima editie a proiectului, Romania se alatura unor tari precum Ungaria, Polonia, Germania, Norvegia, Luxemburg sau Belgia care organizeaza constant "Jazz Meetings" cu scopul promovarii muzicienilor autohtoni in cea mai mare retea europeana de jazz: Europe Jazz Network (133 de organizatii din 33 de tari).

Romanian Jazz Meeting este, de altfel, singurul proiect din tara prin care artistii romani sustin concerte de promovare atat in fata publicului venit la Sibiu din toate colturile lumii, cat si in fata unor promotori de jazz romani si internationali, critici si jurnalisti de specialitate. Cu aceasta ocazie, jazzistii romanii vor imparti scena cu cei mai apreciati artisti internationali de jazz ai momentului si vor incanta publicul cu proiecte muzicale ambitioase.

Joi, 18 mai, Jazzappella, cel mai cunoscut si performant sextet vocal romanesc, va deschide seria de concerte sustinute in cadrul festivalului. Atmosfera va fi intretinută in continuare de grupul Accord Vibes, pentru ca apoi, nonconformista Irina Popa să surprindă publicul cu un concert incendiar.

Vineri, 19 mai, vibratiile pozitive ale DJazz & Happy Sins vor rasuna ca un ecou in Piata Mica. Prima editie a Romanian Jazz Meeting se va incheia in acordurile de pian ale lui Peter Sarosi Azara.


PARTENERI PRINCIPALI


NEWSLETTER