JAZZ BODY SOUNDS

Expoziție creată de artistul fotograf Tibor Jakab, special pentru Sibiu Jazz Festival.

Lucrarile au fost prezentate pentru prima data publicului in cadrul expozitiei Focus Jazz cu ocazia SJF 2016

Tibor Jakab a absolvit New York Institute of Photography in anul 1995 si are o cariera extrem de prolifica. Lucrarile sale au fost expuse in peste 50 de tari, pe 5 continente, obtinand 865 de premii internationale, din care 192, medalii de aur. In cei peste 24 de ani de cariera in jurnalism si ca fotoreporter freelancer, a publicat peste 100.000 de fotografii, ilustrand 1500 de articole. Enumeram doar cateva din publicatiile care i-au promovat fotografiile artistice: The Journal, British Journal of Photography, Foto Spiegel Magazine, Photo Taipei etc.

Tibor Jakab: Crearea colectiei “Jazz Body Sounds” a fost o noua provocare pentru mine. Muzica si trup. Sunet si forme. Erotism? Colectia reda dragostea pentru muzica, aceasta fiind redata printr-un simbolic dans erotic dintre corpul femeii si instrumentul muzical.

Asistam la o imbinare perfecta intre liniile instrumentulului muzical si formele corpului uman. Modelul parca face dragoste simbolica cu instrumentul, care reprezinta muzica prin intermediul careia iau viata sonoritati minunate care ne imbogatesc existenta. Citandu-l pe Ansel Adams: "The negative is the equivalent of the composer's score and the print, the performance" - negativul este echivalentul compozitiei muzicale, iar fotografia printata este concertul in sine.

Liniile si formele trupului femeii sunt perfecte. Aceste linii si forme au fost create, desenate, proiectate de designerul suprem, insusi Dumnezeu. Punerea in valoare a frumusetii corpului este una din cele mai dificile teme fotografice, dar care il compensează pe artist in cazul în care, acesta reuseste sa sensibilizeze si sa atraga atentia privitorilor. Este o bucurie imensa pentru mine atunci cand reusesc sa redau aceasta frumusete care sa incante ochii, avand in vedere perfectiunea realizata de Marele Creator al acestor forme si linii. Cred ca aceasta perfectiune este imposibil de redat, artistul doar incearca sa faca imposibilul, si sa arate aceasta frumusete, folosindu-se de tot arsenalul cunostintelor si de talentului sau (T.J.).

Asadar, va invitam sa va bucurati de magia artei lui Tibor si sa va amintiti de cuvintele lui Ansel Adams: "There are always two people in every picture: the photographer and the viewer." - În fiecare fotografie, sunt totdeauna două personaje: fotograful și privitorul.


PARTENERI PRINCIPALI


NEWSLETTER