Yilian Cañizares

Ultimul album al violonistei si vocalistei cubano-elvetiene Yilian Canizares estompeaza granitele dintre jazz, muzica afro-cubaneza, muzica clasica si alte genuri. Albumul Invocacion da glas diversitatii universului muzical al artistei; este un album fascinant, plin de pasiune al unei artiste care isi trage seva din radacinile ei cubaneze, dar refuza sa se lase constransa de clisee. Yilian este o demna reprezentanta a tinerei generatii de muzicieni cubanezi, talentati, creativi si mandri de traditiile lor.

In acelasi timp compozitoare, violonista si vocalista, cu o prezenta scenica autentica si plina de forta, Yilian are multe calitati cu care se poate mandri. Osciland intre traditional si modern, intre lirism si ritmuri magnetice, artista ne permite sa patrundem in miezul unei muzici eclectice si hibride.

Vorbind despre acest album, Yilian marturiseste: „Acesta este cel mai onest demers al meu de pana acum, un portret autentic al meu, al experientelor mele, a tot ceea ce a contribuit la formarea mea. Dar, mai presus de toate, este un omagiu adus celor dragi, care nu mai sunt printre noi:. bunicul meu, prieteni de familie, stramosii mei sclavi, muzicieni si poeti de la care am avut atat de multe lucruri de invatat."

"Albumul nu este influentat in mod covarsitor de originile cubaneze ale artistei, de jazz-ul latino sau de vreo cultura careia ea s-ar simti obligata sa-i plateasca tribut... Albumul Invocacion are la baza un amestec de rap si ritmuri religioase creole si poate fi considerat o realizare extraordinara." Le Temps

Yilian Cañizares - vioara, voce

Daniel Stawinski - pian

David Brito - bass

Inor Sotolongo - percutie

DETALII EVENIMENT

Yilian Cañizares (Cuba, Elvetia, Germania)
May 19, 2017
9:30 pm
Piata Mica, Centrul Istoric, Sibiu
Yilian Cañizares (Cuba, Elvetia, Germania)
Thalia Concert Hall (Free)
Quantity
Single Cost
Total Cost
$0.00
$0.00
Booking Event ...
Success!
Thank you for reserving a spot. Looking forward to seeing you!