VEIN feat. Rick Margitza

Trupa VEIN și-a unit adesea forțele cu muzicieni invitați în proiecte inovatoare și de mare perspectivă. VEIN reunește patru muzicieni care au un lung istoric împreună și sunt foarte conștienți de faptul că există o compatibilitate muzicală perfectă între ei.

Încă de pe vremea cînd VEIN era doar un trio, exista o interacțiune aproape simbiotică între membrii săi. Această simbioză se datora reunirii mediilor lor de proveniență, compatibilității impresionante din punct de vedere muzical și încurajării ideii de egalitate maximă între membrii trupei. Pe acest fond, apariția lui Rick Margitza, care s-a alăturat ulterior trupei, nu putea fi decît una extrem de benefică. Margitza, cu stilul său special, un stil modern dar care respectă întotdeauna tradiția, este unul dintre cei mai importanți saxofoniști ai scenei jazzistice actuale. El abordează cu măiestrie piesele și pasajele complexe din punct de vedere ritmic și armonic, precum și cele lirice și cele pline de groove din repertoriul cvartetului, repertoriu care constă, în principal, din compoziții proprii.

Trebuie adăugat și faptul că, pentru colegii săi mai tineri de trupă, Rick Margitza este întruparea unei pagini din istoria jazzului. Începând cu anii '80, el a cântat alături de cei mai de seamă jazzisti ai lumii, iar această experiență se regăsește în stilul său interpretativ și a devenit un aspect fundamental al muzicii trupei VEIN, însuși spiritul acestei muzici.

Michael Arbenz – pian

Thomas Lahns – bass

Florian Arbenz – tobe

Rick Margitza – saxofon

DETALII EVENIMENT

VEIN feat. Rick Margitza (Elvetia, SUA)
May 17, 2018
9:00 pm
Piata Mare, Sibiu
VEIN feat. Rick Margitza (Elvetia, SUA)
Regular (Free)
Quantity
Single Cost
Total Cost
$0.00
$0.00
Booking Event ...
Success!
Thank you for reserving a spot. Looking forward to seeing you!