Natalia M. King Quintet

Suntem in anul 1969 si lumea muzicala este cuprinsa de o adevarata frenezie. Este anul cand Otis Redding ne spune ca este timpul sa ne miscam in ritm de groove, cand Jim Morrison cere sa fie atins, cand BB King se plange ca a disparut emotia, si, in timp ce Janis Joplin il incurajeaza sa incerce mai mult s-o regaseasca, Crosby, Stills and Nash se urca in expresul de Marrakesh.

Acesta este exact momentul cand Natalia M King decide sa se nasca, pentru ca Natalia este genul de femeie care ia propriile decizii legate de viata ei, de culoarea muzicii ei, de contextul melodiilor pe care le interpreteaza.

Inevitabil si cat se poate de firesc, primul sau album se intituleaza „Milagro“, pentru ca reuseste intr-adevar sa obtina un echilibru perfect intre folk si rock, intre Africa si America, intre delicatete si furie. Iar pe scena, o adevarata vapaie.

Urmeaza alte doua albume, Fury and Sound si Flesh is Speaking, ambele inovatoare, deschizatoare de drumuri nu lipsite de efort, o muzica solicitanta, plina de nerv, care nu se aseamana cu nicio alta, si totusi creata special pentru noi.

In cele din urma, Natalia renaste, ca si cum s-ar reintoarce acasa. Alege de data aceasta un alt drum, un drum al ei propriu – un drum drept, cu radacini din ce in ce mai adanci la fiecare pas. Sa fie blues? Sa fie jazz? Sa fie soul? Da, sunt toate acestea la un loc si multe altele pe langa. Este SOULBLAZz! Niciun alt stil nu pune mai bine in valoare aceasta nestemata care este vocea mangaietoare si senina a Nataliei. Alaturi de ea in concerte se afla o trupa de soul apropiata sufletului ei, alaturi de care realizeaza spectacole de-a dreptul incandescente. Fiecare nota cantata exprimă bucurie pura.

Acesta a fost si contextul spiritual in care a luat nastere cel de-al doilea album al Nataliei de dupa renasterea ei, BLUEZzin T'il DAWN. Dupa jazz-ul cu nuante de blues din albumul anterior, acum artista ne propune un blues cu parfum de jazz. Este sound-ul unui artist ajuns la deplinatatea maturitatii sale vocale. Interpretarea sa nu a fost niciodata pana acum atat de curata.

Natalia nu reinventeaza acest stil de muzica. Ea este pur si simplu acest stil de muzica.

Un artist unic. Isi urmeaza propriul drum.

Emmanuel Bourdier

Natalia M. King - voce, chitara

Olivier Truchot - pian

Anders Ulrich - contrabas

Simon Bernier - tobe

Cesar Poirier - saxofon

DETALII EVENIMENT

Natalia M. King Quintet (SUA, Franta)
May 20, 2017
9:30 pm
Piata Mica, Centrul Istoric, Sibiu
Natalia M. King Quintet (SUA, Franta)
Regular (Free)
Quantity
Single Cost
Total Cost
$0.00
$0.00
Booking Event ...
Success!
Thank you for reserving a spot. Looking forward to seeing you!