Mauro Sigura Quartet

Acest proiect are la baza alaturarea dintre sunetele, temele si ritmurile specifice muzicii traditionale otomane si mediteraneene si atmosfera jazz-ului contemporan european. Aceasta imbinare de stiluri da nastere unor sonoritati fascinante si inconfundabile care ne trimit cu gandul la o calatorie ce transcende dimensiunea temporala, calatorie care porneste dinspre Senegalul plin de culoare spre spatiile deschise, pline de liniste ale nordului, intr-un amestec unic de sunete, elemente si oameni apartinând unor culturi atat de diferite.

Mauro Sigura s-a născut la Torino si, dupa absolvirea unei facultati de filosofie, si-a inceput cariera muzicala cantand la chitara si bouzouki in cluburi de jazz din orasul sau natal.

Inca de la Inceput, Sigura a cantat jazz si world music („muzica lumii”). Alaturi de trupa de muzica folk Vinagro, a fost desemnat castigatorul Festivalul Greenage, una dintre cele mai importante competitii destinate tinerilor muzicieni din nord-vestul Italiei. In anul 2005, Mauro paraseste trupa Vinagro si se muta in Sardinia, unde intra pentru prima data in contact cu sound-ul folkului si jazzului din aceasta zonă. Aici se alatura trupei sarde JANAS si colaboreaza cu Asociatia culturală Hanife Ana Teatro Jazz.

Cel mai recent proiect, „The Colour Identity", imbina sunetul marii Mediterane si ritmurile africane cu atmosfera jazz-ului nord-european. Cvartetul realizeaza spectacole in intreaga lume (Asia, Europa, Africa), iar in 2016 au lansat albumul „The Colour Identity".

Mauro Sigura - oud

Gianfranco Fedele - pian

Andrea Ruggeri - tobe

Tancredi Emmi - contrabas

DETALII EVENIMENT

Mauro Sigura Quartet (Italia)
May 20, 2017
7:00 pm
Piata Mica, Centrul Istoric, Sibiu
Mauro Sigura Quartet (Italia)
Regular (Free)
Quantity
Single Cost
Total Cost
$0.00
$0.00
Booking Event ...
Success!
Thank you for reserving a spot. Looking forward to seeing you!