Jeff Herr Corporation

Jeff Herr Corporation este un trio de jazz luxemburghez înființat în anul 2003 de către bateristul și compozitorul Jeff Herr. În anul 2005 trupa a lansat primul album, „Modern Times“, urmat în 2007 de un al doilea album, intitulat „Conspiracy!“

Trupa surprinde prin talentul său și prin faptul că este un trio liniar, care nu are nevoie de un instrument armonic. Jeff Herr la tobe, Maxime Bender la saxofon și Laurent Payfert la dublu bass formeaza un trio extrem de energic și competent, al cărui repertoriu are la bază talentul compozițional al fiecăruia dintre cei trei membri ai săi. Vastul repertoriu al trupei include atât piese bine aranjate și structurate, cât și improvizații libere și fanteziste, dar în special cover-uri inovatoare după piesele unor artiști pop emblematici, precum David Bowie sau Jimi Hendrix.

Abordând un stil pe care membrii trupei îl descriu ca pe „un vintage modern“, trio-ul oscilează între un sound tradițional, acustic, fără elemente moderne precum efecte de clape, sintetizator sau chitară, și compoziții contemporane cu segmente de improvizație care permit muzicienilor să-și demonstreze pe deplin calitățile interpretative. Forța și unitatea trupei rezidă în puternicul impact ritmic al pieselor, care scot în evidență originile muzicii lor: groove-ul.

Faptul că trupa a realizat turnee în întreaga lume a contribuit la succesul lor național și internațional și a condus la câștigarea în 2015 a premiului Export Artist of the Year (al Organizatiei Music:LX), la secțiunea Jazz.

Jeff Herr - tobe

Maxime Bender - saxofon

Laurent Payfert - contrabas

DETALII EVENIMENT

Jeff Herr Corporation (Luxemburg)
May 19, 2017
8:30 pm
Piata Mica, Centrul Istoric, Sibiu
Jeff Herr Corporation (Luxemburg)
Regular (Free)
Quantity
Single Cost
Total Cost
$0.00
$0.00
Booking Event ...
Success!
Thank you for reserving a spot. Looking forward to seeing you!