De La Purissima

Trupa De La Purissima se distinge prin inovatie, amestecul de genuri, decorurile scenice elaborate, simtul umorului, atitudinea provocatoare si interactiunea cu publicul. Numele De La Purissima surprinde exact esenta trupei: un amestec de pasiune, canonic, ironie si exces.

Trupa a luat fiinta in anul 2010, cand Julia de Castro l-a cunoscut pe Miguel Rodriganez in timpul unei sesiuni de improvizatie. Cei doi si-au dat seama cat de bine se potrivesc dupa ce au sustinut acel concert impreuna si au descoperit ca impartasesc nu doar pasiunea pentru jazz, ci si o slabiciune pentru muzica clasica si „cuplé“ – un gen de muzica traditionala spaniola de la inceputul secolului XX. Prin urmare, ei au decis sa puna bazele unui proiect in care elementele de jazz sa se impleteasca perfect cu elemente de folclor spaniol, dand nastere unui sound complet nou.

Incepand cu anul 2012, trupa a inceput sa includa in spectacolele sale compozitii proprii, avand la baza in principal genul muzical cuplé. Acesta permite artistei de pe scena sa transmita publicului o intensitate teatrala si o poezie viscerala asemanatoare celor transmise de zeitele inceputului de secol XX. Prin munca asidua si inspiratie, jazz-ul reuseste sa innobileze genul inferior, cuplé-ul, promovandu-l intre categoriile muzicale cele mai elevate. In plus, armoniile contemporane pe care le propune aceasta trupa fac din acest proiect un demers pe atat de indraznet pe cat este de rafinat.

Dupa cum Julia de Castro insasi afirma: „Armonia muzicala este sustinuta de sound-uri de jazz, dar cele care ne inspira cu adevarat sunt artistele care au dominat scena teatrala a inceputului de secol XX. Versurile noastre controversate, care descriu tabu-urile acelei perioade, sunt inspirate de aceste artiste."

Julia de Castro - voce

Miguel Rodriganez - contrabas

Gonzalo Maestre - tobe

Jorge Vera - pian

EVENT DETAILS

De La Purissima (Spania)
May 20, 2017
8:00 pm
Piata Mica, Centrul Istoric, Sibiu
De La Purissima (Spania)
Regular (Free)
Quantity
Single Cost
Total Cost
$0.00
$0.00
Booking Event ...
Success!
Thank you for reserving a spot. Looking forward to seeing you!