Black String

Formatia Black String, a carei muzica are la baza ritmuri traditionale coreene si un tip de jazz de improvizatie, isi propune sa creeze un limbaj unic, bazat pe intuitia si dialectul muzical asiatic. Trupa isi doreste sa gaseasca o sonoritate noua, care sa asimileze diverse tonalitati ale muzicii traditionale, dar in acelasi timp sa se armonizeze cu tonalitatile muzicale internationale. Explozia sonora a ceterei Geomun-go, energia nestapanita a instrumentelor de percutie traditionale coreene, si sonoritatile neasteptate ale chitarei jazz va vor incanta simturile.

Lidera trupei Black String, Yoon Jeong Heo, o virtuoza a ceterei Geomun-go, acorda un interes aparte imbunatatirii performantelor sonore ale ceterei si reunirii diverselor genuri muzicale, de la muzica traditionala coreeana pana la muzica contemporana si improvizatie.

Numele formatiei Black String provine de la numele ceterei Geomun-go, dat fiind faptul ca Geomun-go in limba coreeana inseamna instrument cu coarde de culoare neagra, care produce un sunet misterios si profund. Mai mult decat atat, cuvantul „Black" (negru) simbolizeaza eternitatea universului oriental, iar „String” (coarda) desemneaza atat instrumentul cu coarde in sine, cat si lirismul muzicii coreene. De asemenea, cuvantul „String” semnifica o arcuire ritmica, nu liniara si un sunet liber, lipsit de constrangeri.

Yoon Jeong Heo - geomungo

Jean Oh - chitara, electronica

Aram Lee - daegeum, yanggeum

Min Wang Hwang - voce, janggu, percutie

DETALII EVENIMENT

Black String (Coreea de Sud)
May 21, 2017
7:00 pm
Piata Mica, Centrul Istoric, Sibiu
Black String (Coreea de Sud)
Regular (Free)
Quantity
Single Cost
Total Cost
$0.00
$0.00
Booking Event ...
Success!
Thank you for reserving a spot. Looking forward to seeing you!