In memoriam – Relu Gherghel

Sibiu Jazz Meeting – promovarea jazzului romanesc
mai 13, 2018

Aurel Gherghel s-a născut la Sibiu, în 1939. A absolvit Facultatea de Electromecanică din Timișoara, ulterior a ajuns la București. Pe lângă profesia de bază, ca inginer electromecanic, a activat și ca jurnalist de radio și de presă scrisă, la Radio România, Tineretul Liber, Amfiteatru, Săptămâna, Libertatea și Formula As.

 

A fost regizor și prezentator de concerte și festivaluri, fiind organizatorul celebrului Festival ECOPOP, primul eveniment de acest gen din România, în care ecologia și muzica au fost pe aceeași scenă. A organizat numeroase evenimente la Sala Polivalentă, Club A sau Sala Palatului, dar și primul concert Phoenix după întoarcerea celebrei trupe în țară. De-a lungul timpului, nume precum Nicu Vladimir, Vali Sterian, Phoenix, Iris, Mircea Vintilă, Nicu Alifantis, Gheorghe Gheorghiu, Anda Călugăreanu, Dan Andrei Aldea, Mircea Florian sau Zoia Alecu au fost strâns legate de Aurel Gherghel.

La începutul anilor ‘70, Aurel Gherghel s-a implicat cu trup și suflet în continuarea Festivalului Național de Jazz, mutat de la Ploiești la Sibiu, iar după evenimentele din decembrie ‘89 a fost OMUL care a conceput proiectul fundației Pro Art Hermannstadt/ Sibiu Jazz Festival creind astfel, alături de Ion Caramitru, cadrul legal-juridic pentru continuarea și promovarea evenimentului internațional Sibiu Jazz Festival.

Îi rămânem veșnic îndatorați și păstrăm vie în sufletele noastre imaginea sa.

Dumnezeu să îl odihnească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *